Кина за промовирање на фитнес и слободно време индустрија

Државниот совет издаде план за развој на фитнес и слободно време индустрија, поставување на цел е да се зголеми производството на секторот за повеќе од 3 трилиони јуани (442.500.000.000 $) до 2025 година.

До тогаш, ќе се создаде здрав екосистем, со разумна индустрија структура, побогата понуда на фитнес производи и објекти, зголемување на побарувачката на потрошувачка и поголем квалификуван сервис, според официјален документ издаден На здравје 28.

Тој повика на подобрување на системот за фитнес и рекреација услуги во земјата преку развој на дневен бодибилдинг активности, спортови на отворено и спорт со културни карактеристики, промовирање на спортски туризам и интегрирање на интернет Плус со развојот на индустријата.

Дневен фитнес спортови, како што се фудбал, кошарка, одбојка, пинг-понг, тенис и трчање, треба да се унапредуваат и популаризирана, се вели во документот. Некои други развој на отворено и мода спортски исто така, треба да се забрза, вклучувајќи зима, планинарење, спортови на вода, моторните спортови, equestrian и голф. Спортските со културни карактеристики, како кунг фу, змеј брод и лав танц, исто така се вклучени во планот.

Планот, исто така, побара да се развие спортскиот туризам и поддршка на развојот на индустријата со технологии, како што се интернет, Биг податоци и облак компјутери.

Што се однесува до зачувување на играчи на пазарот во индустријата е загрижен, на планот, рече фитнес и слободно време корпорации и општествени организации треба да бидат охрабрени да се прошири бизнисот, а некои квалитет кинески брендови се охрабруваат да побара поголема поддршка од пазарот на капитал - како што се прави ИПО и издавање обврзници - со цел да се подобри нивната меѓународна конкурентност и да стане корпорации од светска класа.

Таа ги повикува локалните власти да се постави платформи инкубатор за поддршка на стартап фокусирани на фитнес и слободно време, особено оние кои се лансиран од страна на пензионираните спортисти. Покрај тоа, невладини спортски организации исто така се охрабрени да се прошири своите услуги и да ја замени, до одреден степен, јавни спортски услуги обезбедени од страна на владата.

Освен поддршка еден спорт и компанија, документот бара, исто така, за оптимизиран структурата на индустријата. Процент на услужниот сектор во индустријата е побарано да се зголеми. Водечките фитнес клубови, активности, индустриски бази и проекти треба да биде изграден за да го поставите примери за развојот на индустријата.

Региони со уникатни природни ресурси, вклучувајќи ги и шумите, водите, водните живеалишта, планини и пустини, се охрабруваат да развиваат специфични спортови кои се вклопуваат со локалната состојба, со цел да се создаде свој бренд.

Документот повикува за изградба на спортски и рекреативни објекти со тоа што употребата на урбаните области, вклучувајќи parklands, празни места, градење покриви и подруми - создавање фитнес простори во рок од 15 минути оддалеченост.

Покрај тоа, таа ги повика искористување на постојните стадион ресурси, забрзување на претпријатија и институции да ги отворат своите спортски објекти за јавноста, и поттикнување на објектите на училиштата да останат отворени по класа и во празниците.

Исто така, треба да се изградат голем број на специјални фитнес и рекреативни објекти, како што се планински и отворено кампови, рекреативни кампови возилото, и пешачење и возење на бензинските станици, се вели во документот.

За подобрување на истражување, развој и производство на капацитет за фитнес и рекреативни опрема, Владата ги охрабри претпријатија, научно-истражувачки институции и општествени организации за да се формира крос-индустрија сојузи, како и поддршка на претпријатијата фитнес опрема за производство да ги прошират своите бизнис да услужни сектори, се спроведе во странство спојувања и превземања, заеднички вложувања, како и заеднички развој.

Во документот се планирани за поддршка на претпријатија во развојот на прилагодени опрема за различните потреби на различни возрасни групи, како и опрема за истражување со граница технологија, како погоден за носене спортска опрема и виртуелната реалност спортска опрема.

Во исто време, поврзани со политиките треба да се подобри за да се обезбеди поголема погодност и заштита на различни фитнес групи, се популаризираат научни сознанија на фитнес, да се привлечат социјалните фондови да инвестираат во спортската индустрија, зајакнување на управувањето фитнес талент, како и воспоставување критериуми услуга и квалитет стандард во фитнес и рекреативни сектор во однос на услугата, вештини за обука, управување со активност, изградба на инфраструктура и опрема за производство.


Време на мислењето: Jul-26-2018
WhatsApp Online Chat !