Kina për të promovuar Fitness & Leisure Industrisë

Këshilli i Shtetit ka lëshuar një plan për të zhvilluar palestër dhe industrinë e kohës së lirë, ngritjen e një qëllimi për të rritur prodhimin e sektorit për më shumë se 3 trilionë juanë (442.500.000.000 $) deri në vitin 2025.

Deri atëherë, një ekosistem i shëndetshëm do të krijohet, me strukturë të arsyeshme industrisë, furnizim të pasur të produkteve palestër dhe objekteve, kërkesa më të larta të konsumit dhe të shërbimit të lartë të kualifikuar, sipas dokumentit zyrtar të lëshuar më Tetor 28.

Ajo bëri thirrje për përmirësimin e sistemit të shërbimit palestër dhe të kohës së lirë në vend duke zhvilluar aktivitetet e përditshme Bodybuilding, sportive në natyrë, dhe sportive me karakteristika kulturore, promovimin e turizmit sportive, dhe integrimin Internet Plus me zhvillimin e industrisë.

sportive përditshme palestër, të tilla si futboll, basketboll, volejboll, ping-pong, tenis dhe drejtimin, duhet të promovohet dhe të popullarizuar më tej, tha dokumenti. Disa të tjera zhvillimi në natyrë dhe modës sportive duhet të përshpejtohet, duke përfshirë dimër, Alpinizëm, sportet e ujit, sportet motorike, kuajve dhe golfit. Sportive me karakteristika kulturore, si kung fu, Dragon Boat dhe vallëzimi lion, janë të përfshira edhe në planin.

Plani gjithashtu bëri thirrje për zhvillimin e turizmit sportiv dhe përkrahjen e zhvillimit të industrisë me teknologji, të tilla si interneti, Big Dhënave dhe cloud.

Sa i përket kultivimit të lojtarëve të tregut në industrinë është i shqetësuar, plani i tha palestër dhe të kohës së lirë korporatat dhe organizatat shoqërore duhet të inkurajohen për të zgjeruar bizneset, dhe disa markave të cilësisë kineze janë të inkurajuar të kërkojnë më shumë mbështetje nga tregun e kapitalit - të tilla si duke e bërë IPO dhe lëshimin e bono - në mënyrë për të përmirësuar konkurrencën e tyre ndërkombëtare dhe të bëhet korporatat të klasit botëror.

Ajo i bën thirrje autoriteteve lokale për të ngritur platforma inkubatorit të mbështetur startups fokusuar në palestër dhe kohë të lirë, sidomos ato nisur nga atletët në pension. Përveç kësaj, organizatat joqeveritare sportive janë të inkurajuar për të zgjeruar shërbimet e tyre dhe të zëvendësojë, në një farë mase, shërbimet sportive publike të ofruara nga qeveria.

Përveç mbështetjes sportive të vetme dhe kompani, dokumenti bën thirrje gjithashtu për një strukturë të industrisë optimizuar. Përqindja e sektorit të shërbimeve në industrinë është thirrje për t'u ngritur. Kryesore klubet palestër, aktivitetet, bazat industriale dhe projektet duhet të ndërtohen për të vendosur shembuj për zhvillimin e industrisë.

Rajonet me burime unike natyrore, duke përfshirë të pyjeve, ujërave, ligatinave, male dhe shkretëtira, inkurajohen të zhvillojnë sportive specifike që përshtaten me gjendjen e lokale, në mënyrë që të krijojë markë e tyre.

Dokumenti bëri thirrje për ndërtimin e palestër dhe argëtim objekteve duke e bërë përdorimin e zonave urbane, duke përfshirë parklands, hapësirave të lira, rooftops të ndërtimit dhe bodrume - duke krijuar hapësira palestër në distancë 15 minuta ".

Përveç kësaj, ajo kërkoi shfrytëzuar resurset ekzistuese stadium, përshpejtimin ndërmarrjet dhe institucionet për të hapur objektet sportive e tyre për publikun, dhe inkurajimin e objekteve të shkollave për të qëndruar hapur pas klasës dhe në pushime.

Një numër i palestër dhe rekreative objekteve të veçanta të tilla si kampet malore dhe në natyrë, kampe automjeteve rekreative, dhe hiking dhe stacionet e shërbimit hipur gjithashtu duhet të ndërtohet, tha dokumenti.

Për të rritur kërkimin shkencor, zhvillimin dhe kapacitet prodhuese për palestër dhe pajisjeve rekreative, qeveria inkurajoi ndërmarrjet, institucionet kërkimore shkencore, dhe organizatat shoqërore të formojnë aleanca ndër-industrisë, dhe të mbështetur ndërmarrjet pajisje palestër prodhuese për të zgjeruar biznesin e tyre në sektorët e shërbimit, të kryer jashtë shtetit bashkimet dhe blerjet, ndërmarrjeve të përbashkëta, si dhe zhvillimi i përbashkët.

Dokumenti i planifikuar për të mbështetur ndërmarrjet në zhvillimin e pajisjeve të përshtatura për nevojat e ndryshme të grupmoshave të ndryshme, si dhe pajisje kërkimore me teknologji kufitare të tilla si pajisje sportive vishet dhe virtuale pajisje sportive realitet.

Në të njëjtën kohë, politikat e lidhura duhet të përmirësohet për të siguruar më shumë komoditet dhe mbrojtje për grupe të ndryshme të palestër, popullarizohen njohuri shkencore e palestër, të tërhequr fondet sociale për të investuar në industrinë e sportit, për të forcuar talentin e menaxhimit palestër, si dhe të vendosë kritere të shërbimit dhe cilësisë standarde në palestër dhe rekreative sektor në aspektin e shërbimit, aftësitë e trajnimit, menaxhimit të aktivitetit, ndërtimin e infrastrukturës, dhe pajisjet prodhuese.


Ora Post: Jul-26-2018
WhatsApp Online Chat !