Industria sportive Kinës lulëzon si investitorë kërkojnë shtigje të reja për rritjen e

FUZHOU - Mbajtja e deri një tingull dhe ritëm të qëndrueshëm të zhvillimit, industria kineze sportive u lulëzon në vitin 2016, ndërsa investitorët u përpoqën për të mbuluar një gamë të gjerë të biznesit, ndërsa gjetja e motorë të reja për të nxitur rritjen.

Industria politika të orientuara

Këshilli i Shtetit i Kinës ka lëshuar një dokument në vitin 2014 për të drejtuar zhvillimin e industrinë e sportit dhe për të nxitur konsumin sportive. No 46 fotografi ka qenë konsideruar si një arritje e historisë fluturues të industrisë së.

politika provinciale, bazuar në dokumentin nacional, ishin liruar gjatë vitit 2015 në rajone të ndryshme, dhe janë marrë masa më të veçanta dhe nivelet e qytetit dhe qarkut.

Administrata e Përgjithshme e Sportit publikuar Planin 13 pesë-vjeçare në industrinë e sportit kjo korrik, dhe disa 22 dokumente të tjera satelitore për të mbështetur planin. Këto dokumente shpjegojnë se industria sportive do të kalojë 3 trilionë juanë (432 miliardë dollarë) deri në vitin 2020. Vlera e shtuar e industrisë pritet të goditur një për qind të PBB-së, dhe konsumi sportive pritet të arrijë 2.5 për qind të të ardhurave të disponueshme për kokë banori nga atëherë .

Programi Kombëtar Fitness (2016-2020) dhe të përshkruajë China shëndetshëm (2030) janë lëshuar edhe këtë vit për të ofruar udhëzime të qarta për një strategji kombëtare të palestër dhe shëndetin e qytetarëve dhe për industrinë e gjerë sportive si.

Këshilli i Shtetit gjithashtu vuri në dukje problemet në status quo të industrive palestër dhe të kohës së lirë sportive, duke ofruar udhëzime për detyrat kryesore përpara në udhëzimet e saj kombëtare të lëshuara këtë tetor.

Përveç kësaj, Administrata e Përgjithshme e Sport, së bashku me shumë departamente tjera kombëtare qeveritare, politikat dhe planet botuar këtë në sportet e dimrit, sportet e ujit, sportive aero, sportet malore në natyrë dhe aktivitete të tjera të vitit.

Këto politika që lidhen me industrinë e sportit nuk janë thjesht të shtëna në errësirë; ata janë në të njëjtën kohë reale, praktike dhe e bazuar. Ata kanë hedhur jashtë një hartë rrugore për zhvillimin e industrisë së sportit kineze në vitet e ardhshme.

Gërmimet IP lartë, shkuan paratë më të gjerë

Në një mënyrë të habitshme të ndryshme nga batica e blerjes të gjithë botën parë të vitit të kaluar, investitorët kinezë sportive me sa duket ka filluar të veprojë me kujdes në vitin 2016 dhe për të kërkuar një mënyrë më të mirë të të bërit biznes.

Gjiganti pakicë Kinës Suning Grupi ka fituar një pjesë 70 për qind të klubit të futbollit italian Inter, një marrëveshje me vlerë 270 milionë euro (282 milionë dollarë), ndoshta copë më të madhe të lajmeve të dalë nga industrinë e sportit të këtij viti.

Ndërkohë, chunks gjithnjë e më të mëdha të kryeqytetit janë zhvendosur fokusin e industrisë për ngarje deri në vlerën e tregut të ndërmarrjeve sportive.

Premiera kompani social networking Kinës Tencent nënshkroi një kontratë me FIBA, duke u bërë partnerin e saj të lartë për nëntë vitet e ardhshme. Bashkëpunimi në mes të FIBA-s dhe Tencent do të zhvillohet në fushën e rrjeteve sociale, pagesat online, streaming online dhe e-commerce.

Qëllimi i bashkëpunimit është gjithnjë në zgjerimin. Chinese gjigant pasurive të patundshme Wanda Group ka krijuar një partneritet të veçantë me FIBA ​​për një sponsorizim të gjithë botën, duke përfshirë edhe shitjen e të drejtave të licencimit dhe të drejtave globale e marketingut për periudhën e katër basketbollit Kupa Bote, në 2033.

Partneritetet janë lulëzim në frontin e brendshëm, si dhe. Chinese firmë e-commerce Ali Sports mori të drejtave ekskluzive televizive për Kubën (Chinese Basketball Association University). Kompania Online Video Stuhia Sports zgjeruar biznesin e tij të përfshijë CBA (Shoqata kineze Basketball) transmetim të drejtpërdrejtë. Pritet që konkurrenca për të drejtat televizive të CBA-së do të jetë jashtëzakonisht e vështirë dhe të ashpër në vitin 2017, pasi CBA inkorporuar kompaninë e vet këtë vit.

Wanda Group do të bashkohen me Shoqatën e Futbollit kineze për të organizuar turneun e futbollit China Cup në vitin 2017, duke premtuar për ta bërë atë një entitet i njohur në të ardhmen. Ndërkohë grupi Suning bërë një investim të madh në blerjen e të drejtave televizive për anglisht Premiere League, dhe Ti'ao Dongli, mbajtës të drejta për Superligën kineze (CSL) ka themeluar vet qendrën e saj TV transmetimit.

Përveç biznesit IP, investimet sportive shkoi në një gamë të gjerë fushash të gjithë industrinë. Sipas një dokumenti të hulumtimit të investimeve sportive dhe financimin nga agjent i pavarur Sport Bankës, paratë gjithashtu shkoi në programet për stadiume operacion, ngjarjet sportive marketing, media sportive, Bodybuilding, trajnim fizik dhe turizmit sportiv. Pas fitores së investimeve, shumë startups biznesit janë duke luftuar për zhvillimin e mëtejshëm, duke u takuar me sfidën themelore për të fituar konsumatorët më shumë.

Zhong Bingshu, drejtor shkolle në Universitetin Capital e Edukimit Fizik dhe Sporteve, Xinhua tha se burimet e mëdha të kryeqytetit janë të uritur për emrat krahasimisht të mëdha dhe klube për të formuar partneritete me, por sheh një ndryshim nga viti në vit në sjelljen e tregut.

"Një sasi e madhe e kapitalit vrapoi në industrinë e sportive, veçanërisht në fushat e ngjarjet sportive dhe partneriteteve me klubet e famshme në vitin 2015. Ky trend është ngadalësuar në vitin 2016. Investitorët janë duke marrë më racional dhe ata janë duke menduar për të fituar para. Përveç ngjarjeve sportive, ekziston një marrëveshje e madhe e potencialit në palestër dhe të kohës së lirë sportive marketingut, "vërejti Zhong.

Ekonomia e 'Sports +'

Integrimi ndër-industria është një nga tiparet më të dukshme të industrisë sportive kineze që ka zgjeruar tregun në fushat e turizmit, kulturës, arsimit, kujdesit shëndetësor, dhe social networking. Zhvillimi i industrisë së më të gjerë nuk është më qendra rreth vetëm ngjarjet e vetë; zona të reja të rritjes potenciale janë hapur mundësi të reja. Këto rrugë për bashkëpunim ndër-industrisë janë të njohur si mundësi 'sportive +'.

Merrni sportive + turizmin si një shembull. 3.38 milion njerëz ishin të përfshirë në disa 311 ngjarjet sportive nga janar deri në prill të këtij viti, konsumojnë një total prej 11.9 miliardë juan (1.7 miliardë dollarë) në trafik, komunikime, hotele, hotelieri, dhe shërbime të tjera.

Të dhënat zyrtare CSL tregojnë se madhësia mesatare audienca për lojë këtë sezon ishte 2,000 më shumë se në vitin 2015. Përveç shikimin lojra jetojnë, gjithnjë e më shumë tifozë janë të shikuar lojra nëpërmjet internetit. Trende të ngjashme janë duke u shfaqur në basketboll, volejboll dhe pingpong.

E 'Sports +' biznesit gjithashtu duhet për të kapërcyer mospërputhjet e saj në këtë fazë të hershme të zhvillimit të saj. Shumë kompani sportive janë në gjendje të gëzojnë politikat preferenciale tatimore dhe disa ligjet dhe rregulloret lokale janë mbetur shumë prapa në zhvillimin e industrisë.

Shoqatat sportive, shumë prej të cilave nuk janë reformuar dhe e bëra në organet joqeveritare, kanë një dorë të dobët për të luajtur në zhvillimin e industrisë. Ndërkohë, mungesa e infrastrukturës sportive është ende një problem i madh në shumë qytete.

Duke shkuar përpara, ekspertët e industrisë thonë se biznesi sportive, si një yll të sapo rritje në ekonominë e Kinës, kërkon durim dhe sjellje të informuar nga hulumtimi i tregut bazë në vend të fatit me sasi të mëdha të kryeqytetit në kërkim të suksesit të shpejtë dhe përfitime të menjëhershme.


Ora Post: Jul-26-2018
WhatsApp Online Chat !