Industri olahraga Cina urang booming sakumaha investor neangan kaluar avenues anyar pikeun tumuwuh

FUZHOU - Ngajaga up sora na Pace ajeg pembangunan, industri olahraga Cina ieu booming di 2016 salaku investor diusahakeun nutupan rupa-lega tina bisnis, bari nyungsi mesin anyar pikeun ngajalankeun tumuwuh.

Industri Sarat jeung Kaayaan-berorientasi

Déwan Nagara Cina urang ngaluarkeun dokumen di 2014 langsung ngembangkeun industri olahraga sarta pikeun ngamajukeun konsumsi olahraga. No 46 file geus dianggap salaku milestone tina sajarah soaring industri urang.

kawijakan propinsi, dumasar kana dokumen nasional, geus dileupaskeun nalika 2015 di wewengkon béda, sarta ukuran leuwih spésifik geus dicokot sarta tingkat kota jeung county.

Sang Jenderal Administrasi of Olahraga diterbitkeun dina 13th Plan Lima taun di industri olahraga Juli ieu, sarta sababaraha 22 dokumén satelit séjénna pikeun ngarojong rencana. dokumén ieu ngajelaskeun yen industri olahraga bakal ngaleuwihan 3 triliun yuan ($ 432 miliar) ku sataun 2020. nilai ditambahkeun Industri urang diperkirakeun pencét hiji persén ti PDB, sarta konsumsi olahraga diperkirakeun pencét 2,5 persen panghasilan disposable per kapita ku lajeng .

Nasional Program Kabugaran (2016-2020) jeung Cina Sehat Outline (2030) anu ogé dikaluarkeun taun ieu nawiskeun arah jelas pikeun strategi nasional kabugaran sarta kaséhatan warga 'jeung industri olahraga lega ogé.

Déwan Nagara oge nunjuk kaluar masalah dina quo status tina industri kabugaran jeung luang olahraga, maturan parentah sakumaha ka pancén utama payun dina tungtunan nasional na dikaluarkeun Oktober ieu.

Sajaba ti éta, General Administrasi of Olahraga, babarengan kalayan loba departemén wewenang nasional lianna, kawijakan jeung rencana diterbitkeun taun ieu dina olahraga tiis, olahraga cai, olahraga aero, olahraga outdoor pagunungan jeung kagiatan lianna.

kawijakan ieu nu nyaritakeun industri olahraga teu nembak mere di nu poek; aranjeunna dina waktos anu sareng realistis, praktis sarta grounded. Aranjeunna geus diteundeun kaluar peta jalan pikeun ngembangkeun industri olahraga Cina dina taun datang.

Digging IP luhur, duit indit lega

Cara di luhur strikingly béda ti pasang beuli di sakuliah dunya ditempo taun ka tukang, investor olahraga Cina sahingga bisa hirup kalawan dimimitian meta cautiously dina 2016 sarta neangan kaluar cara hadé seja bisnis.

buta ritel Cina urang Suning Grup geus kaala a stake 70 persen dina klub maén bal Italia Inter Milan, deal patut 270 juta euro ($ 282 juta), sugan potongan pangbadagna tina warta datangna agama luar ka industri olahraga taun ieu.

Samentara éta, sakumpulan beuki ageung modal anu shifting fokus industri pikeun nyetir nepi ka nilai pasar ventures olahraga.

premiere parusahaan jejaring sosial Cina urang Tencent ditandatanganan kontrak kalayan FIBA, jadi pasangan luhureun na keur salapan taun salajengna. Gawé babarengan antara FIBA ​​na Tencent bakal lumangsung dina widang jejaring sosial, pangmayaran online, streaming online tur e-commerce.

Ruang lingkup kerjasama anu kantos-ngembangna. Cina buta real estate Wanda Grup parantos ngadegkeun hiji partnership ekslusif kalawan FIBA ​​pikeun sponsor sakuliah dunya, kaasup di diobral hak lisénsi jeung hak-hak pamasaran global pikeun periode opat baskét Dunya Cups, mun 2033.

Partnerships anu blossoming dina hareupeunana domestik ogé. Cina teguh e-commerce Ali Olahraga ngambil alih hak TV ekslusif kanggo Kuba (Cina Wargi Association Universitas). parusahaan video online Storm Olahraga dimekarkeun bisnis -na pikeun kaasup CBA (Asosiasi Wargi Cina) siaran live. Ieu diperkirakeun yén kompetisi pikeun hak TV CBA urang bakal pisan tangguh jeung galak di 2017, sanggeus CBA dilebetkeun parusahaan sorangan sataun ieu.

Wanda Grup bakal tim up jeung Football Association Cina pikeun ngatur turnamén maén bal Cina Piala dina 2017, ngajangjikeun pikeun nyieun hiji éntitas well-dipikawanoh di mangsa hareup. Samentara group Suning dijieun investasi badag di purchasing hak TV keur premiere Liga Inggris, sarta Ti'ao Dongli, wadah hak pikeun Cina Super League (CSL) geus ngadegkeun puseur siaran TV na sorangan.

Salian bisnis IP, Investasi olahraga angkat ka rentang lega wewengkon peuntas industri. Numutkeun hiji dokumen panalungtikan dina investasi olahraga sarta pembiayaan ku agén bebas Olahraga Bank, duit ogé indit ka program pikeun stadion operasi, acara olahraga marketing, média olahraga, bodybuilding, latihan fisik sarta pariwisata olahraga. Sanggeus unggul investasi, loba startups bisnis anu striving pikeun ngembangkeun salajengna ku nohonan tantangan dasar tina unggul langkung pamakéna.

Zhong Bingshu, kepala sekolah di Universitas Capital Atikan Fisika sarta Olahraga, ngawartoskeun Xinhua yen sumber badag ibukota anu lapar pikeun ngaran comparably badag sarta klub pikeun ngabentuk partnerships kalawan tapi nilik hiji shift sataun-on-taun di kabiasaan pasar.

"A loba ibukota lumpat ka industri olahraga, utamana dina widang olahraga acara na partnerships kalawan klub kasohor di 2015. trend ieu kalem handap dina 2016. The investor lalaki langkung rasional tur sipatna pamikiran ngeunaan earning duit. Salian acara olahraga, aya hiji deal gede potensi dina olahraga kabugaran jeung luang pamasaran, "Zhong anu ditalungtik.

ékonomi 'Olahraga +'

integrasi cross-industri mangrupa salah sahiji fitur nu atra industri olahraga Cina anu geus dimekarkeun pasar kana widang pariwisata, budaya, atikan, perawatan médis, sarta jaringan sosial. Ngembangkeun industri lega euweuh puseur sabudeureun ngan kajadian dirina; wewengkon anyar tumuwuhna poténsi nu muka nepi kemungkinan anyar. avenues ieu keur gawé babarengan cross-industri nu katelah 'olahraga +' kasempetan.

Candak olahraga + pariwisata saperti hiji conto. 3.38 juta jalma anu kalibet dina sababaraha 311 acara olahraga ti Jan nepi ka April taun ieu, consuming jumlahna 11.9 miliar yuan ($ 1,7 miliar) dina lalulintas, komunikasi, hotél, catering, sarta jasa lianna.

data CSL resmi nunjukeun yen rata ukuran panongton per patandingan musim ieu 2.000 leuwih ti di 2015. Salian nempo kaulinan cicing, beuki loba fans anu ningali kaulinan liwat internet. tren sarupa anu muncul di baskét, voli jeung ténis méja.

Bisnis 'olahraga +' ogé perlu nungkulan inadequacies na di panggung mimiti ieu perkembangannya. Loba pausahaan olahraga nu bisa ngarasakeun kawijakan pajeg preferential sarta sababaraha undang jeung peraturan lokal anu lag jauh balik ngembangkeun industri.

asosiasi olahraga, loba anu teu acan ngarombak jeung dijieun kana organ non-wewenang, boga leungeun lemah maén dina ngamekarkeun industri. Samentara éta, kurangna infrastruktur olahraga masih masalah badag di loba dayeuh.

Bade maju, ahli Industri disebutkeun yen bisnis olahraga, salaku béntang karek rising dina ékonomi China, merlukeun kesabaran sarta ngalaksanakeun informed ku panalungtikan pasar dasar tinimbang judi kalayan jumlahna ageung modal di pilarian sukses gancang jeung kauntungan instan.


Pos waktos: Jul-26-2018
WhatsApp Online Chat !